08
Mart

MUP KS će kazniti Eleka i vozača zbog nepostupanja po naredbi, ometanja i omalovažavanja policajca...

Published in BiH

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo evidentirali su protivzakonito i bahato ponašanje direktora Sarajevo-gasa Istočno Sarajevo Nedeljka Eleka i njegovog vozača, potvrđeno je Faktoru u MUP-u KS.

 
Podsjećamo, Elek je jučer napravio incident ispred Suda Bosne i Hercegovine u Sarajevu nakon ročišta njegovom stranačkom šefu Miloradu Dodiku.

 

- Policijski službenici PU Novi Grad su tokom jučerašnjeg dana evidentirali prekršaj iz člana 38. (Vožnja po površini namijenjenoj za kretanje pješaka) i člana 152. (Nepostupanje po naredbama i znakovima koje izdaje ovlašteno službeno lice) Zakona o sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, koje je počinio vozač putničkog motornog vozila koji je vozilom upravljao trotoarom ulice Safeta Hadžića u pravcu naselja Švrakino Selo, ugrožavajući kretanje pješaka, pri čemu se vozač predmetnog putničkog vozila oglušio o naredbu ovlaštenog službenog lica da pomjeri vozilo sa trotoara.

 

Također, policijski službenici PU Novi Grad su evidentirali prekršaj iz člana 8. stav 5. tačke e) Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (Ometanje i omalovažavanje ovlaštenog službenog lica), a koje je počinila osoba koja je u prethodno pomenuto vozilo sjela na mjesto suvozača - navedeno je u odgovoru MUP-a KS.

Istočna Bosna