31
Decembar

Bh. gradovi spremni za doček Nove godine: Ko i gdje nastupa?

Published in BiH

Širom Bosne i Hercegocine večeras će se na gradskim trgovima dočekati Nova godina.

Brojni gradovi, poput Sarajeva i Mostara, krcati su gostima i smještajnih kapaciteta gotovo da više nema već danima.

 

Novogodišnja proslava u Sarajevu počinje koncertom Sarajevske filharmonije u Narodnom pozorištu u 19:30, dok će definitivno spektakl uslijediti u Titovoj ulici, gdje od 21 sat počinje program „Sarajevska priča“, gdje će nastupiti Laka, Bombaj Štampa, Zabranjeno Pušenje i Crvena Jabuka.

 

U Mostaru će ispraćaj stare godine krenuti u 20 sati, kada će atmosferu početi zagrijavati DJ Mayer. U nastavku će posjetitelje repertoarom sastavljenim od najvećih hitova zabavljati mlada i sve popularnija pjevačica Antoniette Čerkez. A Mostarce i njihove brojne goste, iz cijele regije će, u Novu godinu uvesti Željko Joksimović.

 

Zenicu je sinoć pogodio zemljotres, ali građani ovog grada i gosti iz dijaspore te drugih bh. gradova s nestrpljenjem očekuju novogodišnju noć. U Novu godinu bi spektakularnim koncertom trebala uvesti Marija Šerifović kojoj će ovo biti ujedno i njen prvi nastup nakon objave novog albuma.

 

Građanke i građani Tuzle, kao i svi posjetioci koji su odlučili provesti praznike u Tuzli, imat će priliku uživati u nezaboravnoj atmosferi novogodišnje noći i dočeku Nove godine na Trgu slobode u Tuzli. U Novu 2024. godinu uvest će ih legendarni Bajaga i Instruktori.

 

Građane Banje Luke, ali i sve turiste u ovom gradu u Novu godinu uvest će Željko Samardžić, dok će prvog dana 2024. godine na Trgu krajine pjevati Lepa Brena.

 

Last modified on nedjelja, 31 Decembar 2023 18:22

Istočna Bosna