02
Decembar

Muškarac u Tuzli nožem povrijedio ženu, sam se prijavio policiji

Published in BiH

Sinoć je u Tuzli povrijeđena pedesetjednogodišnja žena, nju je nožem povrijedio muškarac rođen 1969. godine.


Slučaj se desio u ulici Rudarska 39. Muškarac se sam prijavio MUP-u, nakon čega je uhapšen.

 

"Dana 01.12.2023.godine, oko 20,35 sati, dežurnoj službi PS Centar prijavljeno je da je ženska osoba E.M. (1972) iz Tuzle koja se nalazi na adresi Rudarska 39 povrijeđena u predjelu grudnog koša, najvjerovatnije hladnim oružjem. Na mjesto događaja odmah je upućena patrola policije PS Centar i PS Zapad, kao i uviđajna ekipa OKP PU Tuzla, te je upoznat i dežurni tužilac Tužilaštva TK., gdje na mjestu događaja nije zatečena povrijeđena osoba, koja je u međuvremenu prevezena u JZU UKC Kliniku za maksilofacijalnu i plastičnu hirurgiju radi ukazivanja medicinske pomoći. U međuvremenu, oko 20,40 sati PS Centar javio se S.O. (1969) iz Tuzle te potvrdio da je on napao E.M. kojom prilikom je rekao i svoju lokaciju, gdje su takođe pristupili policijski službenici te istom, po nalogu dežurnog tužioca oduzeli slobodu", kazala je Adnana Sprečić, portarol Policijske uprave MUP-a TK.

 

Povrijeđenoj ženi je je u UKC Tuzla ukazana medicinska pomoć, ali se ljekar nije izjasnio o stepenu povreda, a povrijeđena je odbila dalje liječenje.

 

Osumnjičeni S. O. će po nalogu postupajućeg tužioca, nakon kriminalističke obrade biti predat tužiocu na dalje preduzimanje mjera i radnji iz njihove nadležnosti, dok se rad na dokumentovanju ovog događaja nastavlja pod nadzorom postupajućeg tužioca.

Istočna Bosna