08
Avgust

COVID / Doktor objavio snimak pluća vakcinisanih, i nevakcinisanih zaraženih pacijenata

Doktor Gasan Kamel iz Univerzitetske bolnice u Sent Luisu pokazao je rendgenske snimke pluća vakcinisanih, i nevakcinisanih pacijenata oboljelih od COVID-a.

Ovaj ljekar, koji upravlja jedinicom intenzivne njege, rekao je da želi da skrene pažnju na važnost vakcinacije koja sprečava teške oblike bolesti usljed infekcije.

 

"Pluća bi trebalo da budu puna vazduha, i vazduh na rendgenu izgleda crno. Ako pogledate, vidjećete da je snimak nevakcinisanog pacijenta mutan, više bijel nego crn.

To znači da bi taj pacijent morao na kiseonik, i možda i više od toga, možda bi morao na vještačku ventilaciju, respirator i druge sisteme za održavanje vitalnih funkcija na vještački način", rekao je on, piše Mondo.

Snimak pluća - undefined

Foto: Saint Louis University hospital, CNN: Snimak pluća

"Pacijenti koji su vakcinisani možda neće ni ugledati unutrašnjost bolničke sobe. Ne treba im intenzivna i ne treba im respirator", rekao je on.

Snimak pluća - undefined

Foto: Saint Louis University hospital, CNN: Snimak pluća

Stručnjaci širom svijeta ponavljaju da vakcina protiv koronavirusa štiti od ozbiljnije kliničke slike u slučaju zaražavanja koronavirusom, ali takođe upozoravaju da vakcina ne sprječava da virus dobijete i prenesete nekom drugom.

Istočna Bosna