17
Mart

U Srebrenici zabrana javnog okupljanja i ograničen rad ugostiteljskih objekata

Published in Istočna Bosna
U Srebrenici zabrana javnog okupljanja i ograničen rad ugostiteljskih objekata
 

U Srebrenici je danas održana sjednica Štaba za zaštitu i spašavanje u vanrednim situacijama na području opštine na kojoj su donesene mjere zabrane javnih okupljanja te zabrana rada ugostiteljskih objekata poslije 18 sati.

- Danas ćemo formirati dva tima, jedan za donošenje lijekova za najugroženije stanovnike koji ne mogu doći ili ne smiju da izlaze, kao i tim za podjelu hrane i drugih neophodnih namirnica. Apelujem na volontere koji žele da pomognu stanovništvu da se jave u Opštinu, a mi ćemo znati to cijeniti jer opštinski radnici ne mogu sve sami to iznijeti. Treba nam solidarnost i ostalih građana - izjavio je nakon sjednice Štaba općinski načelnik Mladen Grujičić.

 

On naglašava da u Srebrenici zasad nema zaraženih virusom korona, a 22 osobe su pod nadzorom. Oni nemaju nikakve simptome, a bili su u mjestima gdje ima oboljelih i njihova je obaveza, ističe Grujičić, da budu pod nazorom kako bi svi građani bili zaštićeni.

 

-Svi koji dolaze iz drugi država dužni su da se prijave i budu u kućnoj izolaciji. Mi poduzimamo sve mjere da zaštitimo naše stanovništvo i apelujemo na građane da se pridržavaju mjera. Pojačali smo sve higijenske mjere i vrši se dezinfekcija svih javnih ustanova. U lokalnoj upravi i javnim ustanovama uveli smo mjeru smanjenja broja zaposlenih kako bismo smanjili kontakte i samim tim rizik od epidemije - rekao je Grujičić

Istočna Bosna