11
Mart

NOVA GRUPA MIGRANATA STIGLA U TUZLU: VLAST NE DOZVOLJAVA FORMIRANJE KAMPA I PODJELU HRANE

Published in Istočna Bosna

Nedugo nakon što je provedena akcija izmještanja skoro 500 migranata iz Tuzle, koji se sada nalaze u kampu Blažuj, nova grupa njih stigla je u ovaj grad.

 

Fena
 

Gradska vlast je reagovala, pozvavši na zabranu njihovog okupljanja u svim dijelovima Tuzle, kao i podjele hrane.

 

Grupa od blizu 50 migranata stigla je pred Terenski centar Službe za poslove sa strancima u Tuzli, a prema trenutno dostupnim podacima oni su se jutros zaputili prema ovom gradu, nešto prije je provedena akcija izmještanja grupe od njih skoro 500.

 

 

Kao što je poznato, uz asistenciju specijalne policije rano jutros je provedena akcija dislociranja grupe migranata, a njih blizu 500 raspoređeno je u 10 autobusa, nakon čega su krenuli put kampa Blažuj kod Sarajeva.

 

Dok su oni putovali prema sarajevskoj regiji, nadležna komunalna služba u Tuzli rasformirala je improvizovano šatorsko naselje, a izvršena je i dezinfekcija platoa Glavne autobuske i željezničke stanice.

 

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović se nakon uspješno provedene akcije zahvalio Ministarstvu sigurnosti BiH, Državnoj službi za poslove sa strancima, Upravi policije te drugim organima sigurnosti na ovakvoj reakciji, piše Klix.

 

  • Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić promijenio je dosadašnju paradigmu i uvjerio je sve u to da je njihov osnovni posao zaštita građana naše zemlje te da briga o migrantima ne smije dovesti do ugrožavanja sigurnosti i života naših građana. Svi moraju poštovati zakone ove zemlje, pa i migranti – rekao je Imamović.

Istočna Bosna