Već više od tri sedmice u ovoj školskoj godini djeca područnog odjeljenja "Prve osnovne škole" u Potočarima ne pohađaju nastavu zbog problema sa zagrijavanjem učionica. Taj problem traje još od prošle školske godine, stoji u otvorenom pismu upućenom direktoru ove osnovne škole.

 

- Bezbroj puta smo ukazivali na probleme u ovoj školi, počevši od neuslovnih učionica u kojima borave naša djeca. Nedostatka fiskulturne sale, do poslednjeg problema sa grijanjem. Slali smo dopise, zahtjeve, o tome Vas je redovno obavještavalo i rukovodstvo ovog odjeljenja, ali Vi ste to vješto ignorisali i sve se završavalo na praznim obećanjima. Zašto?

 

Reagujete tek onda kada mi roditelji izgubimo strpljenje i protestima tražimo ono što je normalno u svakoj drugoj školi u 21. stoljeću, a to su normalni uvjeti za rad, sticanje znanja i boravak naše djece koja su budućnost ovog grada i države Bosne i Hercegovine. Ali očigledno da Vama i nije toliko stalo do budućnosti 140 učenika ovog odjeljenja, budućih inženjera, učitelja, nastavnika, profesora, pravnika, ekonomista, menadžera, a Vi svojim ponašanjem stojite na putu da oni to i postanu. Natjerali ste nas da na ovakav način tražimo prava za našu djecu.

 

Ukoliko se ne znate nositi s tim i ne možete biti primjer nekoga ko na kvalitetan način obnaša funkciju direktora, dajte ostavku! Dajemo Vam prostor da nam kažete zbog čega se manipuliše sa djecom i roditeljima? Obrazovne institucije trebaju pružati zaštitu i sigurnost djece, a ne skrnaviti njihovu sadašnjost, a šta tek onda da očekujemo u budućnosti? Bahatost i ponašanje slično Vašem? Zapitajte se! Mi više nemamo strpljenja - navodi se u pismu roditelja direktoru "Prve osnovne škole".