18
Februar

Dodik podržao Grujičića, ponovo problematizirao članove CIK-a

Published in Istočna Bosna

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik SNSD-a razgovarao je danas u Srebrenici sa načelnikom ove lokalne zajednice Mladenom Grujičićem kojem je dao podršku uoči ponovljenih izbora u nedjelju 21.02.2021. godine.

Incijativa za Srebrenicu poručila je da će probosanske stranke bojkotirati održavanje izbora, a danas će biti održan i sastanak predsjednika i predstavnika nekoliko političkih stranaka.

"Izbori treba da potvrde normalizaciju žvota u Srebrenici, a bojkotom se to ne čini - rekao je on i pozvao sve građane da izađu na izbore u nedjelju, jer time pokazuju demokratski kapacitet.

Dodik je rekao da bi Centralna izborna komisija BiH nakon ovih izbora trebalo da podnese ostavku i da se "zakonito izaberu članovi CIK-a".

"Ukoliko ostane ovaj CIK sa ovakvim repovima koje vuče, nelegitimnost, nezakonitih odluka, veliko je pitanje kako će se održati izbori 2022. Mi smo veoma blizu da donesemo odluku da nećemo birati općinske komisije i da nećemo učestvovati. Hoćemo regularne izborne uslove", kazao je Dodik.

Grujičić je naglasio da su na današnjem sastanku dogovoreni kapitalni projekti i da se neće stati sa razvojem opštine

"Mi ćemo na Dan opštine otvoriti kamenolom, otvaraćemo uvijek nove pogone", rekao je on, izrazivši zahvalnost srpskom članu Predsjedništva BiH za kontinuiranu podršku ovoj opštini.

Istočna Bosna