Print this page
28
Januar

TABAKOVIĆ: NAŠA ŽALBA NA ODLUKU CIK-A BILA OSNOVANA I PUNA MATERIJALNIH DOKAZA

Published in Istočna Bosna

Kandidat za načelnika općine Srebrenica koalicije "Moja adresa Srebrenica“ Alija Tabaković nije zadovoljan odlukom Apelacionog odjela Suda BiH da odbije žalbe na odluku Centralne izborne komisije (CIK) o poništavanju izbora u Srebrenici, navodeći da je žalba ove koalicije bila osnovana i puna materijalnih dokaza.

 

 

Tabaković je ponovio da je odgovornost CIK-a bila što nije dostavio glasački materijal na vrijeme glasačima izvan Bosne i Hercegovine.

  • Kada dobijemo pisanu odluku onda ćemo vidjeti šta ona sadrži, a zatim ćemo u saradnji sa našim pravnim timom donijeti odluku šta i kako dalje, ukoliko bude prostora za neka dalja pravna djelovanja – izjavio je Feni Tabaković. 

Najavljuje da će zajedno sa predstavnicima Bošnjaka na svim nivoima vlasti, pa i na državnom nivou, donijeti odluku, kako je rekao, u interesu Bošnjaka.

  • Naša borba demokratskim sredstvima će trajati, jer ovo je na neki način tek početak da se u ovoj državi, općini i entitetu moraju poštovati zakoni. Svi su vidjeli kakvim smo pritiscima izloženi od sistemskog djelovanja institucija RS-a. Mnogo je stvari koji će uticati na naše odluke u budućnosti, i kada sve sumiramo onda ćemo donijeti odluke kako djelovati u interesu našeg naroda. Odluke će biti kolektivne, jer ni jedan pojedinac nema pravo donositi odluku, pa ni ja sam – poručio je Tabaković.