18
Septembar

Novinarka DW-a u Izjumu: Ovo je gore od ičeg što možete zamisliti

Published in Svijet
Emmanuelle Chaze, dopisnica i reporterka koja radi za Deutsche Welle i France24, na Twitteru je objavila potresan izvještaj iz oslobođenog Izjuma, u kojem je nakon povlačenja ruskih snaga pronađena masovna grobnica u kojoj se, tvrde Ukrajinci, nalazi 440 tijela. 

"Upravo sam se vratila s mjesta masovne grobnice u Izjumu. Ovo je gore od ičega što možete zamisliti. Mogu potvrditi da je barem dio ljudi koji je tamo nedavno pokopan mučen. Umrli su nasilnom smrću", napisala je na Twitteru.

Navodi kako su u grobnici nađena tijela 17 ukrajinskih vojnika, pa dodaje kako su tijela odvezena na autopsiju.

 

"Ruke su mu bile vezane iza leđa, a mošnje zgnječene"



"Miris raspadanja ljudskih tijela je ostao", objavila je.

 

Chaze opisuje i ostatke tijela muškarca od oko 18 godina. "Ruke su mu bile vezane iza leđa. Dobio je nasilan udarac u glavu oštrim predmetom. Mošnje su mu zgnječene, a unutrašnjost bedara također pokazuje znakove mučenja", napisala je.

Objavila je i fotografiju vatrogasaca koji su prvi zaduženi za ekshumaciju tijela. "Jedan mi je rekao da će cijela njegova postrojba nakon ovog trebati psihološku pomoć", napisala je.

 

"Kad sam htjela razgovarati s djelatnikom ureda tužitelja, oboje smo imali suze u očima. Gledali smo jedno u drugo u tišini, u stanju potpunog šoka", navodi Chaze.



(Vijesti.ba / Index.hr)

Istočna Bosna