05
Januar

KONAČNA ODLUKA - Đokoviću definitivno zabranjen ulazak u Australiju, slijedi deportacija

Published in Svijet


Srbijanski teniser Novak Đoković neće nastupiti na Australian Openu, nakon što mu je zvanično zabranjen ulazak u ovu zemlju. Drama na aerodromu u Melbourneu okončana je donošenjem odluke lokalnih vlasti nakon čega će uslijediti njegova deportacija kući.

 

Đoković je imao mnogo problema s ovogodišnjim Australian Openom. Do prije nekoliko dana nije znao da li će imati pravo nastupa jer nije vakcinisan, a jučer je zvanično saopštio da je dobio medicinsko izuzeće.


Međutim, po dolasku na aerodrom u Melbourneu, tamošnje vlasti odbile su mu dati vizu za ulazak u državu. Australske vlasti poručile su da Đoković mora pokazati validan razlog za medicinsko izuzeće za nastup na Australian Openu.


Pojedini mediji iz ove zemlje tvrdili su da je srbijanski teniser ostao bez vize nakon što je njegov tim podnio zahtjev za pogrešnu vrstu vize.

 

Za to vrijeme, Đoković je čekao odluku tako što je bio zbrinut u prostoru kojeg je blokirala policija, a noć je proveo izoliran u sobi u koju niko nije mogao ući. Đokovićev trenerski tim bio je odvojen, u drugoj sobi.

 

Ipak, večeras su potvrđene najgore moguće vijesti za srbijanskog tenisera. Naime, zabranjen mu je ulazak u Australiju i zbog toga će morati da se vrati nazad.


Ova odluka, bez ikakve sumnje, izazvat će žestoke proteste fanova Novaka Đokovića, ali i onih koji su na strani prvog tenisera svijeta.

 

Tako je okončana drama koja je trajala tokom cijelog dana. Srbijanski teniser bio je zatvoren u sobi, a prije toga je nekoliko sati bio na ispitivanju u imigracionom odjeljenju. Međutim, dozvolu za ulazak u zemlju nije dobio.

Istočna Bosna