26
Mart

NA MONSTROUZAN NAČIN UBIO BEBU: BOSANAC OSUĐEN NA 40 GODINA ZATVORA

Published in Svijet

Državljanin Bosne i Hercegovine Nermin Šišić osuđen je na dugotrajnu kaznu zatvora zbog teškog ubistva petnaestomjesečne bebe koja je 4. februara 2018. godine u Dječiju bolnicu u Podgorici primljena bez znakova života.

 

Majka bebe, Jelena Jovović osuđena je na 20 godina zatvora zbog pomaganja u teškom ubistvu djeteta, potvrđeno je iz Višeg suda u Podgorici, prenosi Antena M.

 

Presudu je danas u podgoričkom Višem sudu izrekla sutkinja Vesna Moštrokol.

Sudski postupak protiv Šišića i Jovović bio je zatvoren za javnost jer su advokati to tražili zbog zaštite privatnog i porodičnog života optuženih.

Za monstruozno ubistvo dječaka koji je podlegao batinama tužilaštvo je u početku teretilo samo očuha Nermina Šišića iz Tuzle, dok se dječakova majka teretila za kršenje porodičnih obaveza.

Više državno tužilaštvo nakon prikupljenih dokaza i analize prekvalifikovalo je krivično djelo protiv Jovović.

 

Istraga je pokazala da je Šišić i ranije tukao dječaka i da je njegova majka to znala, zbog čega je i ona uhapšena.

Jovović je u istrazi potvrdila da je njen partner mjesecima tukao njenog sina, kad god bi mu zasmetao bebin plač.

Iako je Šišić pred istražiteljima negirao krivično djelo, oni su prikupili dovoljno dokaza koji nesporno potvrđuju da je nasmrt pretukao dječaka.

Za tužilaštvo su najmjerodavniji bili preliminarni nalazi koji su pokazali da je dijete brutalno pretučeno.

Udarano je šakama po glavi i tijelu, a zubi su mu bili izbijeni od jačine udaraca.

 

Prilikom kontrole optužnice, zastupnik optužnice tužilac Zoran Vučinić je ustvrdio da se izvršenje ovog krivičnog djela ogleda u brojnosti povreda po tijelu djeteta, faktički nemoćnog lica koje im nije moglo pružiti otpor, a svakako i po posljedici koja je nastupila-smrti djeteta od 15 mjeseci, javlja Antena M.

Istočna Bosna