Njihovo dvoje djece nakon ubistva preuzeo je Centar za socijalnu službu. Osumnjičeni za ubistvo već je od ranije poznat policiji.

 

- Već smo ranije imali razne prijave porodičnog nasilja u ovoj porodici te je napadač više puta bio kažnjavan - izvijestila je policijska inspektorica Aleksandra Golec.

 

Prvi susjed preminule Marine čuo je ubistvo kako se događalo. U tom trenutku on je mislio da je to još jedna svađa između para.

 

- Bio sam u kuhinji kad sam čuo da neko viče iz susjednog stana. Čuo sam lupanje vrata, plakanje i odjednom jedan vrisak. Tada sam shvatio da nešto nije u redu i krenuo prema Marininom stanu, no već je bilo prekasno. Marina je ležala na podu i krvi je bio posvuda. Odmah sam pozvao policiju - rekao je prvi susjed.

 

 

Susjedi su kazali medijima da nije bilo problema s preminulom niti s njezinom djecom. Otkrili su kako supružnici već duže vrijeme nisu živjeli zajedno te da su bili u brakorazvodnom postupku.

 

Kako je izvijestio Policijski odjel Ljubljane, 35-godišnji osumnjičenik došao je u suprugin stan i prerezao joj nožem vrat, nakon čega je umrla na mjestu događaja. Osumnjičeni je potom pokušao pobjeći s mjesta zločina, no 35-godišnjak je ubrzo uhapšen. Policija nastavlja s istragom, a sumnja se da je motiv napada bila svađa zbog razvoda koji osumnjičeni nije odobravao, objavili su slovenački mediji.