Print this page
28
Novembar

Salkić o glasanju u NSRS-u: Poslanici Pokreta za državu se trebaju izdići iznad pojedinačnih ambicija

Published in BiH

Poslanik Stranke demokratske akcije u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ramiz Salkić je za Klix.ba komentarisao izbor delegata u srpski klub Doma naroda Bosne i Hercegovine kazavši da je u ovom trenutku potrebno izdići se iznad pojedinačnih ambicija i stati na stranu države.

 

"Razumijem pojedinačne ambicije i očekivanja, ali trebamo se izdići i ponuditi rješenje koje neće razočarati naše glasače i naštetiti funkcioniranju države", rekao je Sakić.

 

On izražava nadu da će poslanici Pokreta za državu biti na strani najboljeg rješenja za funkcioniranje države.

 

U ovom trenutku je poznato, prema riječima predsjednika SDP-a Nermina Nikšića, da poslanici DF-a Mirsad Duratović i BH Zelenih Sevlid Hurtić nisu na toj strani. Stoga, pored Ramiza Salkića, ostane još da SDP-ovi poslanici (Andrea Gajić i Saša Grbić) odluče hoće li pomoći opoziciji da onemogući Dodika da dobije četvrtog delegata u Domu naroda ili će pronaći neku drugu korist za sebe kao što su to uradili poslanici DF-a i Zelenih.

 

Kolegij SDA je ranije objavio da njihov poslanik Ramiz Salkić neće poduzeti ništa što bi SNSD-u omogućilo blokadu države.

 

"Važno bi bilo da niko nema mogućnost i privilegiju da blokira državu i procese u njoj. SDA je zauzela stav po ovom pitanju i on je prilično jasan. Ambicije SNSD-a su da nastavi politiku koju su vodili ranije, a koja uključuje separatizam, što opet uključuje ugrožavanje mira. O ovim stvarima svi trebamo voditi računa prije konačne odluke", rekao je i Salkić.

 

On naglašava da je glasanje tajno te da će zbog toga biti teško utvrditi ko je kako glasao.

 

"Nažalost za Bošnjake u ovom entitetu ni pozicija ni opozicija ne nude bolje sutra, ali treba tragati za dogovorima koji će voditi ka boljem ambijentu", mišljenja je SDA-ov poslanik u NSRS Ramiz Salkić.

 

Last modified on ponedjeljak, 28 Novembar 2022 22:09