18
Januar

Govedarica: Dodikom sada upravlja strah, stvari mu izmiču kontroli

Published in BiH

On kaže da je očigledno da sve ono što je pričao proteklih mjeseci Dodik sada pokušava predstaviti na neki drugi način.

 

Dodikom upravlja strah i to je razlog zašto sada pokušava derogirati sve zaključke NSRS koji se tiču Inzkovog zakona i zašto se on zalaže za povratak u institucije BiH, izjavio je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS-a. 

On kaže da je očigledno da sve ono što je pričao proteklih mjeseci Dodik sada pokušava predstaviti na neki drugi način.

„On je čak juče rekao da SNSD nikada nije blokirao Parlamentarnu skupštinu BiH i rad institucija na bh. nivou, iako svi znaju da je to netačno. Sve to pokazuje da je Dodik u strahu jer je shvatio da mu mnogo toga izmiče kontroli i da se stvari ne dešavaju kao je on to planirao“, navodi Govedarica.

On ističe da će biti interesantno čuti šta će stajati u Dodikovom obrazloženju kada bude tražio od poslanika u NSRS da ponište zaključke koji su doneseni nakon nametnute Inckove odluke.

 

„Dodik morati da objasni koje su se nove okolnosti desile u proteklom periodu da bi NSRS poništila usvojene zaključke koji se odnose na neučešće u radu institucija BiH i donijela nove zaključke u kojima će kazati da sve političke partije treba da se vrate u bh. institucije“, kategoričan je Govedarica

On kaže da je sasvim očigledno da Dodik sada na sve moguće načine traži načina kako da izađe iz problema koje je sam napravio.

„Meni lično djeluje da je gospodin Dodik tražio od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da iznese ovakav stav o vraćanju i institucije BiH“, naveo je Govedarica.

Istočna Bosna