Print this page
12
Maj

Bajramska čestitka potpredsjednika bh. entiteta RS Ramiza Salkića

Published in BiH

Potpredsjednik bh. entiteta RS, Ramiz Salkić, danas je, 12. maja 2021. godine, uputio čestitku muslimanskim vjernicima u Bosni i Hercegovini i dijaspori u povodu predstojećeg Ramazanskog bajrama.

 

Pozvao je vjernike da bajramsku radost podijele sa komšijama. Istakao je da je poštivanje i uvažavanje drugog i drugačijeg jedna od najvećih vrijednosti naše domovine Bosne i Hercegovine.

 

- Nadam se da smo iz proteklog mubarek mjeseca ramazana, izvukli važne pouke, koje će nas snažno uvjeriti i opredijeliti da se nastavimo okupljati oko naših zajedničkih ciljeva i zajedničkih vrijednosti. Svakako, jedan od naših glavnih ciljeva je moderna i snažna država Bosna i Hercegovina, u kojoj će svi građani, na svakom njenom pedlju, imati jednaka prava i jednake mogućnosti. Okupimo se i u narednom periodu zajedno nastavimo raditi na realizaciji ovog cilja.

 

Važno je i da bajramsku radost podijelite sa vašim komšijama pravoslavcima, katolicima i drugima, baš kao što su to činili naši preci stotinama godina unazad. Poštivanje i uvažavanje drugog i drugačijeg je jedna od najvećih vrijednosti naše domovine Bosne i Hercegovine.

 

Dočekajmo ove bajramske dane kao bolji ljudi, oslonimo se jedni na druge, opredijeljeni da naš put treba biti utemeljen na vrijednom radu, pravdi, poštenju i istinskom moralu. To su vrijednosti koje trebamo svakodnevno pokazivati djelima kroz naše lične primjere.

 

Uz iskrenu nadu da će Bajram donijeti radost u naše domove i našu jedinu domovinu, svima vama u Bosni i Hercegovini i dijaspori, želim sretne i berićetne bajramske dane, te da ih provedete s porodicom, rodbinom, komšijama i prijateljima, pridržavajući se važećih zdravstveno-epidemioloških mjera. Bajram šerif mubarek olsun, navodi se u bajramskoj čestitci potpredsjednika Salkića.