12
Maj

Bajramska čestitka potpredsjednika bh. entiteta RS Ramiza Salkića

Published in BiH

Potpredsjednik bh. entiteta RS, Ramiz Salkić, danas je, 12. maja 2021. godine, uputio čestitku muslimanskim vjernicima u Bosni i Hercegovini i dijaspori u povodu predstojećeg Ramazanskog bajrama.

 

Pozvao je vjernike da bajramsku radost podijele sa komšijama. Istakao je da je poštivanje i uvažavanje drugog i drugačijeg jedna od najvećih vrijednosti naše domovine Bosne i Hercegovine.

 

- Nadam se da smo iz proteklog mubarek mjeseca ramazana, izvukli važne pouke, koje će nas snažno uvjeriti i opredijeliti da se nastavimo okupljati oko naših zajedničkih ciljeva i zajedničkih vrijednosti. Svakako, jedan od naših glavnih ciljeva je moderna i snažna država Bosna i Hercegovina, u kojoj će svi građani, na svakom njenom pedlju, imati jednaka prava i jednake mogućnosti. Okupimo se i u narednom periodu zajedno nastavimo raditi na realizaciji ovog cilja.

 

Važno je i da bajramsku radost podijelite sa vašim komšijama pravoslavcima, katolicima i drugima, baš kao što su to činili naši preci stotinama godina unazad. Poštivanje i uvažavanje drugog i drugačijeg je jedna od najvećih vrijednosti naše domovine Bosne i Hercegovine.

 

Dočekajmo ove bajramske dane kao bolji ljudi, oslonimo se jedni na druge, opredijeljeni da naš put treba biti utemeljen na vrijednom radu, pravdi, poštenju i istinskom moralu. To su vrijednosti koje trebamo svakodnevno pokazivati djelima kroz naše lične primjere.

 

Uz iskrenu nadu da će Bajram donijeti radost u naše domove i našu jedinu domovinu, svima vama u Bosni i Hercegovini i dijaspori, želim sretne i berićetne bajramske dane, te da ih provedete s porodicom, rodbinom, komšijama i prijateljima, pridržavajući se važećih zdravstveno-epidemioloških mjera. Bajram šerif mubarek olsun, navodi se u bajramskoj čestitci potpredsjednika Salkića.

 

Istočna Bosna