01
Maj

Salkić: Najveći hrišćanski praznik Vaskrs simbolizira novi život i novi početak

Published in BiH

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić uputio je čestitku pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini povodom hrišćanskog praznika Vaskrsa te im poželio da taj blagdan koji simbolizira, novi život i novi početak, proslave u miru i radosti zajedno sa svojim porodicama.

- Ovi blagdanski dani donose poruke mira, poštovanja i zajedničkog života. Stoljećima se na ovim prostorima blagdanska sreća dijeli sa komšijama, uz iskazivanje velikog poštovanja i uvažavanja jednih prema drugima. Nadam se da će ovi, ali i svi naredni, blagdanski dani u našoj domovini, donijeti više dobra i učvršćivati veze među narodima.

 

Najveći hrišćanski praznik Vaskrs simbolizira novi život i novi početak, a koji će, nadam se, uz radost i sreću, pravoslavnim vjernicima donijeti i bolji život, kao i svim drugim građanima Bosne i Hercegovine.

 

Neka ovaj blagdan bude jedinstvena prilika, da svoju pažnju dodatno posvetite svojim porodicama, prijateljima i komšijama, ali i onima kojima je pomoć najpotrebnija - navodi se u čestitki Ramiza Salkića.

Istočna Bosna