Njegova ispovijest na FACE TV, koja svakom razumnom čovjeku ledi krv u žilama, bila je odgovor na skandalozne i sramotne komentare voditelja srbijanske Happy televizije Milomira Marića "da su logori u okolini Prijedora bili otvorenog karaktera, a da su mršavi zarobljenici ustvari imali tuberkulozu te da su ih u Evropi vodali po cirkusu.

 

- Moramo poslati jasnu poruku Milomiru Mariću preko Drine da je razum to što odvaja čovjeka od životinje. Da li je imao razuma u svojoj glavi kada je izricao takve riječi? Svi oni koji misle da ono što se desilo u BiH da je farsa, da nije istina, pozivam ih da dođu u moj Kozarac, odvest ću ih kroz sva tri logora zajedno sa Fikretom (Alić), odvest ću vas na masovne grobnice, Stari Kevljani. Odvest ću vas da samo stanete na ivicu masovne grobnice Tomašica. Nigdje tišina gromoglasnije ne govori kao na ivici masovne grobnice Tomašica. Tamo imaš osjećaj da svi ti ljudi koji su tamo zakopani govore - kazao je Arifagić.

 

U videu poslušajte njegovu potresnu ispovijest, kao i ispovijest također bivšeg logoraša Fikreta Alića, čija je fotografija iscrpljenog mršavog tijela ostala upamćena kao jedna od najstrašnijih ratnih slika.