Džumu-namaz je klanjao u Puhalskoj džamiji, nakon čega je obišao šehidsko obilježje i Čaršijsku džamiju. Sa predsjednikom OO SDA Bosanska Dubica, Jasminom Spahićem, obišao je i prostorije ove stranke u Bosanskoj Dubici. Potpredsjednik RS-a Salkić je prisustvovao i tribini u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, koja je održana u sali Skupštine općine Bosanska Dubica, na kojoj se obratio prisutnima.

 

U svom obraćanju Salkić je još jednom naglasio da je Bosna i Hercegovina domovina svih njenih građana i da u njoj niko ne bi smio biti diskriminiran po bilo kojem osnovu. Zahvalio je odborniku Jasminu Spahiću na organizaciji ove tribine u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, dodajući da je ovo pokazatelj zašto se treba boriti da imate svoje predstavnike u lokalnim zajednicama, saopćeno je iz Salkićevog Kabineta.

 

- Gdje smo mi tu je i Bosna i Hercegovina, tu su naše zastave. Mi smo iz ljubavi prema našoj domovini danas ovdje i obilježavamo Dan nezavisnosti jedine nam domovine. Budimo ponosni na našu domovinu i na našu borbu. Mi nismo generacijama iza nas ostavili teški teret počinjenih ratnih zločina. Naš obraz je čist. Zato vas pozivam da hodate podignute glave i ni pred kim ne povijajte kičmu. Svaki zulum ima svoj kraj, tako će i ovaj zulum teške diskriminacije nad našim narodom u ovom entitetu proći. Mi iz svega ovoga trebamo izaći jači i jedinstveniji u borbi za naša prava i našu domovinu. Svi smo svjesni da danas nije kako bi trebalo i kako bi mi željeli da bude, ali je puno bolje od prvobitne namjere neprijatelja Bosne i Hercegovine i Bošnjaka - rekao je Salkić i dodao:

 

"Nastavimo zajedno izgrađivati našu domovinu i popravljati naše stanje, svako na svoj način. Čestitajte vašim komšijama bosanskim Srbima i bosanskim Hrvatima Dan nezavisnosti jedine nam domovine Bosne i Hercegovine. Bosna i Hercegovina je domovina svih njenih građana i u njoj niko ne bi smio biti diskriminiran po bilo kojem osnovu. Naš cilj je zemlja jednakih prava i mogućnosti. On je pravedan prema svima i zbog toga je ostvariv i ja se nadam da ćemo ga uskoro postići u našoj domovini".

 

Na kraju današnje posjete Salkić je posjetio MDD Merhamet Bosanska Dubica i narodnu kuhinju "Život".