16
Avgust

Tuzla City protiv Posušja: Plavi respektuju protivnika, ali vjeruju u pobjedu

Fudbaleri Tuzla Cityja u srijedu će na stadionu u Srebreniku u zaostaloj utakmici drugog kola Premijer lige BiH dočekati ekipu Posušja. Trener Plavih vjeruje da uz maksimalan trud mogu pobijediti Posušje, mada imaju respekt prema protivniku.

 

”Očito je njihova forma u usponu. Poučeni iskustvom iz zadnje utakmice izvršit ćemo promjene u timu, nešto što na kraju i moramo učiniti, pošto Huso Karjašević ima tri žuta kartona, pod suspenzijom je, a i da osvježimo ekipu i da igračima koji do sada nisu imali dužu minutažu damo priliku u ovoj utamici”, navodi Dragan Jović, šef Stručnog štaba FK Tuzla City.

 

Jović ističe da baš ovi igrači svojom svježinom mogu unijeti novu energiju. Za sada su mu na raspolaganju svi, osim pomenutog Karjaševića. Među igračima je dobra atmosfera, pa su uvjereni da mogu pokazati maksimum.

 

”Mi želimo da popravimo utisak iz prošle utakmice gdje nismo bili na nivou koji smo očekivali. Sljedeća utakmica koju igramo, želimo dati maksimum, da ispoštujemo dogovor iz svlačionice. Ako to uradimo, vjerujem da pobjeda neće izostati”, kaže Mićo Kuzmanović, igrač FK Tuzla City.

 

Iz Tuzla Cityja pozivaju navijače i ljude u Srebreniku da dođu i podrže ekipu u ovoj utakmici.

 

”Siguran sam da će im se momci svojim zalaganjem i igrom na terenu odužiti na najbolji način”, naglašava Jović.

 

Utakmica Tuzla City – Posušje na rasporedu je u srijedu od 17:30 sati. Tuzlanski tim je trenutno na petoj poziciji premijerligaške tabele sa četiri boda iz tri utakmice, dok je Posušje na devetom mjestu sa istim brojem bodova iz četiri utakmice.

Last modified on utorak, 16 Avgust 2022 17:34

Istočna Bosna