04
Mart

Džeko postigao dva gola za pet minuta u rapsodiji Intera protiv Salernitane

Džeko je postigao 11. gol u sezoni (Foto: Inter FC)
Džeko je postigao 11. gol u sezoni (Foto: Inter FC)
 

Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko postigao je dva gola za pet minuta u duelu Intera protiv Salernitane, a prije toga upisao je i asistenciju za Lautara Martineza.

 

Nakon niza slabih rezultata, Inter je na svom terenu večeras domaćin Salernitani, fenjerašu koji stiže na Meazzu u pravom trenutku kako bi Nerazzurri pokušali doći do prekida crnog niza.

Za Inter je Lautaro Martinez postigao tri gola i već tako ovjerio trijumf svog tima. Za treći pogodak večeras mu je asistirao Edin Džeko.

U 64. minuti susreta i sam bh. napadač se upisuje u strijelce. Robin Gosens mu je odlično asistirao s lijeve strane, a Dijamant postiže 11. gol u Seriji A ove sezone.

Gol pogledajte OVDJE!

No, samo pet minuta kasnije sjajni bh. napadač postiže i drugi gol večeras za ubjedljiv trijumf Intera. Ta dva gola za Džeku su 11. i 12. u Seriji A ove sezone, debitantskoj u dresu Intera. Također, to znači i da se Džeko popeo na šesto mjesto liste strijelaca.

Drugi gol Džeke pogledajte OVDJE!

Zanimljivo, prvi gol večeras kojeg je postigao Lautaro Martinez je prekinuo crnu seriju Intera bez pogotka. Do ove utakmice Nerazzurri nisu postigli gol tačno 403 minute, a i posljednji gol ekipe prije "posta" dao je upravo Džeko protiv Napolija u remiju rezultatom 1:1.

 

Prije meča italijanski mediji najavljivali su da će trener Simone Inzaghi odmoriti Džeku u današnjem meču računavši da je u pitanju, uslovno rečeno, slabiji protivnik. Ipak, zbog ozbiljne situacije u borbi za vrh i manje krize milanskog kluba bio je primoran svoju "devetku" ubaciti od prve minute.

Istočna Bosna