Print this page
24
April

Oprema iz Švicarske motivisala mlade fudbalere, Amir Selimović vrijednom donacijom obradovao FK Jadar Nova Kasaba

Fudbalski klub iz rodnog kraja, u kojem se često naprave početni fudbalski koraci, nauče prve „finte“, ostane u srcu i kada se neko otisne u inostranstvo.


Amir Selimović, mještanin sela Sikira, nadomak Vlasenice, koji radi u Švicarskoj tj.vodi veoma uspješnu kompaniju koju je takođe s velikim uspjehom vodio njegov otac Redžo, koji nažalost nije više sa nama. Amir uz brata Medina pokazuje kako se trud i volja isplati. Veliki projekti su iza njiha, što dokazuje činjenica da prezimaju veoma vrijedne projekte.

 

Direktor firme donirao je opremu koja se sastoji od velikog broja kompleta dresova, štucni, kostobrana itd. FK Jadar Nova Kasaba igra u Opštinskoj ligi, jedini bošnjački klub u tom dijelu Podrinja. Međutim, u opštini Milići postoji ogroman broj sela, od kojih neki igraju u višem rangu sa ekipama iz okruga, a to je vezano i za veće troškove, jer mora da se putuje i češće i dalje, pa je svaka pomoć potrebna.

 

Prema riječima mladih igrača, sa velikom radošću su primili poklon. Bilo je očigledno da ih je ova donacija motivisala i da bolje zaigraju.


Kako Selimović ističe, bez obzira što godinama živi u Švicarskoj, rodno selo, podrinje i fudbalski klub su mu i dalje u srcu.

 

Timski duh u FK Jadaru se gradi i van treninga. Posle svake utakmice u klupskim prostorijama organizuje druženje uz roštilj i muziku, što je za igrače nagrada sama po sebi i motivacija da nastave dalje. To druženje nazivaju trećim poluvremenom, kaže trener kluba.

 

Dijaspora idalje igra veoma bitan faktor u obnovi i pomoći povratničkih mjesta, a Amir je dobar primjer da ga i drugi poduzetnici slijede.

 
 

Autor: Mehmedović Muradif

Last modified on subota, 24 April 2021 20:47