Print this page
11
Maj

TOPI SALO, ČUVA STOMAK, SMANJUJE HOLESTEROL: TAJNE KOJE KRIJE OVAJ ZAČIN MOĆAN SU SAVEZNIK VAŠEG ZDRAVLJA!

Kim čini čuda za naše zdravlje, a topi masne naslage tri puta brže od bilo koje druge namirnice, potvrdile su naučne studije.

 

 
 
 

Naučne studije potvrdile su da redovno konzumiranjue kima topi neželjeno salo i do tri puta brže nego bilo koja druga namirnica.

 

Kim se koristi u ljudskoj ishrani vijekovima i ima veoma blagotvorna svojstva na naš organizam, ali efekat koji daje kod mršavljenja i ubrzavanja metaboličkih procesa u organizmu nemjerljiv je sa bilo čim drugim, tvrde sprovedene studije.

 

Veoma je bogat eterskim uljima koja doprinose smirivanju želučane flore i smanjuju napetost i gasove u stomaku i gastrointestinalnom traktu.

 

Kim pospješuje bolji rad želuca i brže varenje. Pored vrijednih eterskih ulja, kim je veoma bogat antioksidansima koji štite naš organizam od štetnih uticaja, ali i potpomažu apsorbciju LDL holesterola i gubitak viška masti u organizmu.

 

 

Pored ovoga, kim je veoma bogat bjelančevinama, kalcijumom, taninima i biljnom sluzi, koji zajedno čine da se toksini brže i efikasnije izbace iz organizma i da se ubrzaju metabolički procesi.

 

Čaj od kima koji ima brojna pozitivna dejstva: osvježava dah, pomaže kod kašlja, smiruje probavni trakt, sprječava kardiovaskularne bolesti, sprječava razvoj bakterija, pomaže kod artritisa i reume, sprječava pojavu peruti, ublažava menstrualne tegobe, pospješuje rad moždanih ćelija i ublažava simptome stresa.