21
Novembar

Slučajno pronašla Instagram profil svoje kolegice i šokirala se

Chloe je nedavno slučajno nabasala na profil koleginice s Univerziteta Dundee pod korisničkim imenom Honey Basra

Studentica Chloe Cowan tvrdi da je jedna koleginica čak dvije godine kopirala svaku njenu objavu na Instagramu.

 

Chloe je nedavno slučajno nabasala na profil koleginice s Univerziteta Dundee pod korisničkim imenom Honey Basra i shvatila da zapravo gleda svoj profil s neznatnim razlikama, piše The Mirror.

Prema njenim riječima, dotad nije bila svjesna što Basra radi. Kako kaže, čim bi ona nešto objavila, Basra bi za nekoliko sati objavila fotografiju u istoj pozi, s istom odjećom i statusom, piše ”Daily Record”.

Oponašanje se događalo čak i s fotografijama koje je objavila nakon što joj je otac umro.

Chloe i njena sestra Linzi našle su stotine fotografija koje su gotovo identične. Oponašanje je počinjalo s korisničkim imenom, Chloe je na Instagramu ChloeCowan17xo, a Basra je bila HoneyBasra18xo.

– Ne znam gde uopšte da počnem s ovim, ali samo želim ljude upozoriti na opasnosti društvenih mreža – napisala je 27-godišnja Linzi na Facebooku.

Basra je objaviljivala i skoro iste potpise i haštagove uz slike.

– Moja sestra Chloe studira u Dundeeju, a druga djevojka sa studija za koju ona nije ni znala donedavno oponaša je dve godine na Instagramu. Ponašanje te djevojke je toliko ekstremno da je stvorila video s fotografijama sličnima onima koje je moja sestra objavila kad nam je tata umro. Ježim se samo od toga. Ta devojka ne prati moju sestru na društvenim mrežama i napravila je lažni profil.

Iako se slaže da je oponašanje najbolji oblik laskanja, tvrdi da je ovakvo ponašanje izmaklo kontroli i da su obavijestile policiju o imitatorki.

Istočna Bosna