Ovu informaciju potvrdila nam je njena kćerka Hurija Karić iz Srebrenika.

 

- Prije pet, šest dana osjećala se loše, a jučer ujutro stanje joj se pogoršalo. Ljekari nisu sigurni kada je moždani udar nastupio. Bila je u dubokoj komi. Radili su joj CT glave, a lijeva ruka i noga su joj bili oduzeti. Sada joj je stanje stabilno, a ona je komunikativna. Danas su je uspjeli podići iz kreveta, sjedila je. Ljekari, nakon CT nalaza, kazali su da nema puno ožiljaka - kazala je Karić.

 

Hurija dodaje kako je njena majka iz Konjević Polja u Srebrenik kod nje došla preksinoć, ali se jučer ujutro požalila da se loše osjeća.

 

- Žalila se na malaksalost i govorila je kako joj se spava. Majka godinama ima problema sa visokim krvnim pritiskom, a na inzulinu je već 20 godina. Odmah smo pozvali ljekare i ubrzo je sanitetskim vozilom prevezana u UKC Tuzla - ispričala nam je Hurija Karić.

 

Podsjetimo, nana Fata Orlović, koja je istinska bosanska heroina, vodi višedecenijsku borbu sa vlastima u entitetu RS da se iz njene avlije izmjesti nelegalno izgrađena pravoslavna crkva. Nakon dobijene pravne bitke na Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, uklanjanje crkve bilo je najavljeno za 1. april, ali je odgođeno zbog pandemije koronavirusa.