01
Juli

PETOČLANA PORODICA OSTALA BEZ KROVA NAD GLAVOM: IZGORJELA IM KUĆA, NIŠTA NISU MOGLI SPASITI

Published in Istočna Bosna

Potpuno je izgorjelo potkrovlje i dio prvog sprata s kupatilom. Šteta bi bila daleko veća da nisu blagovremeno intervenisali pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice iz Srebrenice. 

 


Avaz
 

Avdina supruga Sevledina (31), kaže da su na sreću, spasili svoje i živote djece, a ostalo ništa nisu mogli spasiti. Izgorjelo je sve što smo godinama sticali od zarade Avdinih dnevnica te da su se privremeno smjestili u kući Avdinog brata Ahme Ljeskovica.

 
  •  U potkrovlju smo imali kompletan namještaj, dječiju garderobu, velike zalihe hrane, a sada nemamo ništa. U prizemlju je ostao samo dnevni boravak, koji se za nekoliko dana može osposobiti, kako bi se vratili u svoju kući, dok je kupatilo s opremom potpuno uništeno – jada se Sevledina.
Avaz

Kaže da je suprug Avdo otišao u općinu da traži pomoć, makar za krov kuće i iskupi prijatelje da mu pomognu očistiti zagrište. Iako mladi Sevledina i Avdo su narušenog zdravlja, a imaju bolesno i jedno dijete te ne znaju kako će obnoviti kuću i nabaviti najosnovnije stvari, piše Avaz.

Stoga, ova porodica moli sve dobre ljude da im pomognu koliko mogu, jer im je neophodan krov nad glavom, odjeća i hrana za djecu.

 

Navodno, u Općini Srebrenica iznalaze mogućnost da se porodici Ljeskovica bar obnovi krov kuće i obezbijedi hrane i drugih potrepština za djecu.

Istočna Bosna