Print this page
23
Juni

Popljavljeno 30 domaćinstava kod Zvornika

Published in Istočna Bosna
  •  - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Počela sanacija poplavljenih objekata i klizišta

FOTO: Z. KULJIĆ 

Uprava civilne zaštite dopremila je u Zvornik 15 pumpi za izvlačenje vode iz poplavljenih kuća te 10 isušivača. Oni su pozvali sve vlasnike domaćinstava koja su bila poplavljena da se jave Službi civilne zaštite grada Zvornika ili Službi pofesionalne vatrogasne jedinice iz Zvornika kako bi im dostavili pumpe i isušivače.  

Milan Novitović, direktor Uprave civilne zaštite RS, rekao je novinarima da je poplavljeno 30 domaćinstava kojima je voda ušla u kuće ili podrumske prostorije.

 - Radi se o bujičnim vodotocima koji su srećom brzo povukli. Mi smo odmah odgovorili na poziv zvorničke civilne zašitite i dopremili pumpe i isušivače kako bismo pomogli u što bržoj sanaciji od poplava. RU CZ raspolaže sa dovoljno opreme i sredstava da pomogne u ovim situacijama – rekao je Novitović.

  • Angažirani i bageri - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
    Angažirani i bageriFOTO: Z. KULJIĆ

Šef Službe civilne zaštite grada Zvornika Rajko Jurošević zahvalio se na dopremljenoj opremi.

- Uz asistenciju timova RU CZ krenuli smo od najugroženiji kuća u Čelopeku da crpimo vodu. Pozivamo sve vlasnike čiji su objekti poplavljeni da se jave ili nama ili vatrogascima kako bismo im dopremili opremu i pomogli u im da što prije saniraju posljedice poplava – rekao je Jurošević i dodao da su sve rijeke i vodotoci u svojim koritima.

  • Dopremili pumpe i isušivače - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
    Dopremili pumpe i isušivačeFOTO: Z. KULJIĆ

Prema njegovim riječima, nakon poplava pojavila su se i klizišta u Karakaju, Malešiću i Tršiću te se nakon angažovanja mašinskih timova iz nekoliko zvorničkih preduzeća krenulo u njihovu sanaciju.