Kako je saopćeno jutros iz PU Zvornik, Policijskoj stanici Srebrenica jučer je prijavljeno da je u mjestu Gornji Potočari nepoznata osoba pucala iz vatrenog oružja, nakon čega je policija ispred porodične kuće, u vlasništvu D. O. (43) iz Srebrenice, zatekla osobu Ž. G. (23) iz Bratunca, koja je osumnjičena da je pucala iz poluautomatske puške.

 

- Zajedno sa Ž. G. nalazila se i osoba D. O. (24) koja je u ruci držala eksplozivnu napravu, prijeteći da će je aktivirati. Nakon što su policajci uspjeli da odgovore D. O. od namjere da aktivira eksplozivnu napravu, ta osoba je pobjegla, ali je brzo pronađena i uhapšena - navodi se u policijskom saopćenju.

 

Policija je privremeno oduzela poluautomatsku pušku, određenu količinu municije i ručnu bombu.

 

- O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina i protiv osobe D. O. (43) bit će podnesen izvještaj za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, protiv osobe Ž. G. (23) za krivično djelo izazivanje opće opasnosti, a protiv D. O. (24) za krivična djela ugrožavanje sigurnosti i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.