04
April

U Bratuncu sankcionisan prodavac zbog povećavanja cijena

Published in Istočna Bosna

Iz Štaba za vanredne situacije opštine rečeno je da se većina naloženih mjera poštuje, te da se sprovode sve naredbe shodno ovoj situaciji, dok je jedno lice sankcionisano jer nije zadržalo cijene od 5. marta.

 

Zbog nepoštovanja uredba Vlade Republike Srpske o vraćanju cijena osnovnih životnih namirnica i drugih proizvoda na nivo koji je zatečen u prometu 5. marta, jedno lice u Bratuncu je sankcionisao tržišni inspektor, potvrdio je načelnik ove opštine Nedeljko Mlađenović.

 

Iz Ministarstva trgovine i turizma saopšteno je da je Vlada donijela ovu uredbu kao privremenu mjeru neposredne kontrole cijena, s ciljem zaštite životnog standarda stanovništva zbog situacije nastale pojavom virusa korona u Republici Srpskoj.

 

Mlađenović je rekao da će policija iz Bratunca i Srebrenice zajednički kontolisati prilaze ovim opštinama i punktovima koji su postavljeni.

 

„Na tim punktovima biće predstavnici opštine koji će voditi evidenciju o ulasku svih lica, kao i lica koja su zadužena za dezinfekciju vozila. Posebno će se kontrolisati lica koja dolaze iz iz mjesta življenja sa drugih područja, a porijeklom su iz Bratunca, jer moramo znati da li su pod nadzorom“, pojasnio je Mlađenović.

 

Volonteri koji su animirani pri opštinskom štabu su, pored pomoći i kupovine namirnica, vršili i podijelu maski za penzionere, a naredni koraci su nabavka dovoljne količine materijala za rad medicinskih radnika.

 

Mlađenoviće je rekao, da svi oni koji se odluče ovog vikenda da vrijeme provedu na nekim izletištima, da to čine u malim grupama od tri osobe i u rastojanju sa drugim, te da ne koriste teretana i igrališta za djecu na otvorenom koje će biti zatvorene.

 

U Bratuncu je 56 osoba pod nadzorom, dok je 16 lica izašlo iz karantina, a dva su u opštinskom karantinu. U Srebrenici na evidenciji osoba pod nazdorom nalazi se 26 lica što je 5 manje nego juče i dvije osobe u opštinskom karantinu.

 

Na teritoriji opštine jutros je vršena podijela maski i rukavica za starije osobe od 65 godina koje su danas mogle da izađu iz svojih domova, vršena je dezinfekcija ulica kao i standardne aktivnosti podijele pomoći i kupovine hrana i lijekova.

 

Štab za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama opštine juče je naredio povlačenje čamaca iz Drine i jezera Perućac kako bi se smanjila mogućnost nekontrolisanih prelaza granice, a sve u cilju zaštite i prevencije od virusa.

 

Iz srebreničke policijske stanice apeluju na građane da smanje kretanje i poštuju mjere, te da su u toku pojačane kontrole.

 

esrebrenica.ba

 

OSTANI KUCI

Last modified on subota, 04 April 2020 20:51

Istočna Bosna