Print this page
26
Mart

Bratunac nabavlja maske i rukavice za sve građane

Published in Istočna Bosna

Sa Štaba za vanredne situacije opštine Bratunac poručeno je da se u potpunosti poštuju sve odredbe Vlade Republike i opštinskog štaba, a da je u planu uvođenje novih mjera, sve u svrhu zaštite i prevencije od virsa korone.

Na sastanku je zaključeno da će Opština Bratunac uz podršku donatora nabavljati veće količine maski i rukavica kako bi se svim građanima omogućila kvalitetna prevencija, a da će na ulazu u tržne centre biti organizovana dezinfekcija ruku i obavezno nošenje maski.

Načelnik ove opštine Nedeljko Mlađenović rekao je novinarima da je odlučeno da se uvede kontrola vozila koja dolaze iz pravca Konjević Polja i Drinjače.

„Dogovorićemo sa policijom da se vrši kontrola vozila koja dolaze iz drugih mjesta, posebno iz kritičnih područja, a u saradnji sa lokalnim radnjama za pranje vozila vršiće se i dezinfekcija“, istakao je Mlađenović.

On kaže da je pripremljen prostor za smještaj lica koja ne budu poštovala izolaciju i da se očekuje danas ili sutra opremanje istih, te da se nada da će u tom prostoru biti što manje osoba.

Crveni krst i Centar za socijalni rad Braunac su na usluzi građanima za nabavku namirnica i lijekova, a obavlja se i isporuka paketa najugroženijim porodicama shodno evideniciji Centra za socijalni rad.

Iz Doma zdravlja Bratunac kažu da je na evidenciji 197 osoba, dok je njih 12 završilo prosec kućne izlacije i osjećaju se dobro.

Kako je saopšteno iz epidemiološke službe Doma zdravlja Srebrenica pod nazdorom je 96 lica, a 3 osobe je završilo kontrole i izolaciju od dvije sedmice. Narednih dana očekuje se povećenja broja osoba koje će završiti kućnu izolaciju.

U Srebrenici se nekoliko dana distribuira pomoć za socijalno ugrožene, a juče su isporučeni paketi za Mjesnu zajednicu Skelani, gdje je aktivirana pekara za potrebe stanovništva.

Štab za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama opštine Srebrenica nabavo je i 1.500 zaštitnih maski koje su donirane Domu zdravlja Srebrenica i ambulanti u Skelanima.

Poslovnica zvorničkog preduzeća „6. novemabar“ u Srebrenici prije nekoliko dana počela je da šije jednokratne maske za potrebe domaćeg tržišta, a kažu da je moguća kupovina maski kod njih u pakovanju od 25 komada, a po cijeni od 25 KM.

Opremljen je prostor od 50 kreveta za potrebe karantina u zgradi Pravnog fakulteta u Srebrenici, shodno naredbama Vlade RS.

U Srebrenici i Bratunca sinoć nije bilo nepoštovanja policijskog časa, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

 

Esrebrenica.ba