Print this page
24
Mart

OGLASILA SE PREMIJERKA BPK GORAŽDE: NAŠ KANTON IMA SNAŽNU PODRŠKU OD DRŽAVE BIH

Published in Istočna Bosna

Premijerka BPK Goražde Aida Obuća uputila je saopćenje za javnost u kojem navodi kako je zahtjev za traženje pomoći od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji s virusom Covid-19 ima dovoljno problema u svojoj državi, ishitren korak. Ona apelira na sve da se suzdrže ovakvih postupaka, jer oni mogu narušiti sistem koordinacije i pomoći na nivou BiH, FBiH i Kantona.

 


 
 
  • Nije vrijeme za populizam, ovo su trenuci kada patriotizam dolazi do izražaja, a što su već potvrdili privrednici koji su za Kantonalnu bolnicu Goražde nabavili respiratore i počeli proizvoditi zaštitnu opremu za cijelu državu Bosnu i Hercegovinu – navodi Obuća u saopćenju za javnost.

Građanima BPK Goražde ona je zahvalila na tome što se u vanrednim i teškim okolnostima pridržavaju mjera i naredbi KŠCZ, a posebno sugrađanima starije životne dobi.

  •  Naš kanton ima snažnu podršku od države BiH, što dokazuju postupci i pomoć od Predsjedništva BiH, Ministarstva sigurnosti, Ministarstva odbrane i Ministarstva vanjskih poslova BiH. BPK je dobio konkretnu finansijsku pomoć od Vlade FBiH koja je već odobrila 200.000 KM za Kantonalnu bolnicu i koja nam treba pomoći s uplatom grant sredstava da bi se mogli boriti s virusom Covid-19, ali i okrenuti podršci našoj privredi i stanovništvu čiji radni angažman je reduciran – navodi Obuća te dodaje da je od pojave prvog slučaja zaraze na području BPK Goražde osigurano više od 650.000 KM za nabavku neophodne opreme i zaštitnih sredstava. Procedure nabavke su u toku.