25
Februar

DANAS SASTANAK O INCIDENTU U SREBRENICI: UČENICI SRPSKE NACIONALNOSTI NAPALI POKRIVENU DJEVOJČICU

Published in Istočna Bosna

Ministrica prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić razgovarat će danas s predstavnicima Opštine Srebrenica i rukovodstvom tamošnje Prve osnovne škole.


 

Sastanku će prisustvovati načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić, predsjednik Skupštine Opštine Srebrenica Nedib Smajić, vršilac dužnosti direktora Prve osnovne škole Dragi Jovanović, pomoćnica direktora Amela Hadžić, predsjednik Savjeta roditelja Mirnes Zahirović te direktor Pedagoškog zavoda Predrag Damjanović.

Ministrica Trivić prošle sedmice je zatražila informaciju od predstavnika vlasti Srebrenice i direktora osnovne škole u povodu informacije da je učenica devetog razreda Prve osnovne škole u Srebrenici, inicijala F. S., koja nosi hidžab napadnuta kada se vraćala kući iz škole.

Kako je kazala njena majka, desetak učenika srpske nacionalnosti opkolilo je njenu kćerku, provocirali su je jer je pokrivena i nisu joj dali da ide.

 

Nadležna komisija se bavi i nedavnim slučajem kada su osnovci u Srebrenici na društvenim mrežama objavili fotografiju uz natpis “četnici”.

Resorna entitetska ministrica je pozvala da se u Srebrenici poštuju prava na vjerske, nacionalne i svake druge različitosti, te upozorila da taj resor ne podržava bilo kakav vid diskiminacije.

Istočna Bosna