05
Februar

PODRŠKA OPŠTINE SREBRENICA PORODICAMA ZA NOVOROĐENU DJECU

Published in Istočna Bosna

Opštinska uprava Srebrenice primila je ukupno 59 zahtjeva za dodjelu novčane pomoći za novorođenu djecu u 2019. godini – podaci su Odjeljenja za društvene djelatnosti i javni servis Opštine Srebrenica.

 


 

Pozitivno je riješeno 56 zahtjeva te je isplaćen novčani iznos od 8.400,00 KM. Tri zahtjeva su dobila negativan odgovor zbog neispunjavanja uslova za dodjelu novčane pomoći.

Budžetom opštinske uprave za 2020. godinu, na budžetskoj poziciji Podrška porodicama za novorođenu djecu, planirano je 8.000 KM.

 

Zaključno sa 31. januarom 2020. ukupno je primljeno deset zahtjeva za dodjelu novčane pomoći za novorođenu djecu od kojih su svi riješeni pozitivno te je isplaćen novčani iznos od 1.500 KM.

Tokom prošle godine na području Srebrenice izvršeno je 262 unosa u matične knjige, od toga je upisano 123 rođenih lica, 76 umrlih te 63 vjenčanih.

-Za matična područja izvan granica opštine Srebrenica izdato je ukupno 1081 dokumenat iz matičnih knjiga. Jedna od aktivnosti koja se provodi u opštoj upravi jeste izdavanje dokumenata putem alikacije e-matičar. Tom aplikacijom lica mogu ostvariti svoja prava putem elektronske pošte – kazao je načelnik Odjeljenja za Opštu upravu Opštine Sadmir Nukić.