17
Decembar

BRATUNAC: SIPA UHAPSILA JEDNU OSOBU

Published in Istočna Bosna

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Bratunca izvršili pretres jednog objekta i više pomoćnih objekata, te uhapsili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo – organizovanje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata.

Arhiv
 

Uporedo sa navedenim aktivnostima, nadležni organi su na području Repulike Srbije uhapsili šest osumnjičenih osoba, među kojima je i organizator navedene kriminalne grupe.

Podsjećamo, policijski službenici SIPA-e danas su proveli operativnu akciju kodnog naziva „Kajak“, koja je usmjerena na razbijanje organizovanih kriminalnih grupa koje djeluju na području Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, a organizovane su radi krijumčarenja migranata.

Navedene aktivnosti provode se po naredbama Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Suda Bosne i Hercegovine, u saradnji s Policijskim centrom jugoistočne Europe-SELEC, Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH, Služnom za poslove sa strancima i MUP-om Republike Srpske, saopćeno je iz SIPA-e.

Last modified on utorak, 17 Decembar 2019 15:27

Istočna Bosna