01
Decembar

ZVORNIK DOBAR ZA POSLOVANJE: PRIVREDNICI PROŠIRUJU POGONE U POSLOVNOJ ZONI

Published in Istočna Bosna

Nakon što su dva preduzetnika iskazala interesovanje za proširenje poslovnih kapaciteta, Gradska uprava u Zvorniku pokrenuće postupak licitacije za prodaju nepokrenosti u poslovnoj zoni bivšeg „Inženjeringa“.

Ilustracija
 

Ova poslovna zona je interesantna investitorima te bi u narednoj godini pet privrednih subjekata tu trebalo da započne rad.

Istovremeno, Gradska uprava je pokrenula inicijativu da od Vlade RS dobije zemljište Poslovne zone „Jadar“ kako bi ga mogli ponuditi investitorima.

 

Bojan Ivanović, zamjenik gradonačelnika Zvornika, kaže da će prodaja zemljišta u prostoru „Inženjeringa“ biti obavljena licitacijom.

  •  Ovo je prilika da pozovemo sve zainteresovane investitore da se pojave na licitaciji. U ovoj poslovnoj zoni imamo pet privrednika, od kojih četiri grade svoju infrastrukturu, odnosno objekte te očekujemo da naredne godine oni krenu sa radom. Razlog za novu licitaciju je želja investitora da prošire svoju proizvodnju te im trebaju novi pogoni – kaže Ivanović.  Prema njegovim riječima zvorničke poslovne zone imaju odlične uslove za poslovanje, jer pored standardnih priključaka imaju pristup gasu, željezničkoj pruzi, a nalaze se u blizini samo graničnog prelaza Karakaj, piše Srpskainfo.

Zvornik je ranije, prema pisanju uglednih svjetskih medija, svrstan među 10 mikrogradova u Europi na osnovu operativnih troškova za pokretanje biznisa, da ima poslovnu zonu, te da se jednostavnije dobijaju dozvole za gradnju.

Darko Stefanović, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti u GU Zvornik, kaže će zbog lakše ponude zemljišta investitorima od Vlade RS tražiti da im dodijeli zemljište u Poslovnoj zoni „Jadar“.

  •  Tu rade tri manja preduzetnika, a da bi potencijalnim investitorima mogli da ponudimo zemljište za gradnju objekata i početak proizvodnje potrebno je da dobijemo mogućnost upravljanja, odnosno vlasništvo nad njom – navodi Stefanović.

Istočna Bosna