27
Novembar

RASVIJETLJENA MISTERIJA: PRONAĐENI SKELET U ŠUMI PRIPADA NESTALOJ STARICI IZ SOKOCA

Published in Istočna Bosna

Utvrđen je identitet ženske osobe čiji su skeletni ostaci pronađeni u julu ove godine u šumi u banjalučkom naselju Dragočaj.

 


Ras Srbija
 
  • Utvrđen je identitet lica čiji su skeletni ostaci pronađeni 14. jula u Dragočaju. Radi se o osobi inicijala V.Đ. (1926.) iz Sokoca – potvrdili su iz Policijske uprave Banja Luka.

U julu ove godine objavljeni su detalji kada su mještani u šumi u Dragočaju pronašli skeletne ostatke.

  • Prošao sam sva ratišta, vidio sam sve u životu ili sam barem mislio da sam vidio sve, ali ovo što sam pronašao u šumi toliko me šokiralo da sam jedva kući došao taj dan – ispričao je ranije  mještanin Petar Ćosić, piše Srpskainfo.

Petar je 14. jula u jutarnjim satima otišao u obližnju šumu u potrazi za gljivama.

 
  • Nakon kafe sa suprugom pronašao sam nekoliko gljiva u blizini kuće, pa sam rekao svojoj supruzi Dragani da idem u šumu, jer ih tamo sigurno ima više – prisjetio se Petar kobne nedjelje.

Šuma se nalazi nekoliko desetina metara ispod Ćosićeve porodične kuće, a do nje vodi put preko široke livade.

  • Ušao sam u šumu i prešao preko jednog potoka na drugu stranu. Par metara dalje ugledao sam nešto poput kamena. Bio je zelenkaste boje. Pomislio sam odmah “otkud takav kamen u ovoj šumi”, pa sam prišao bliže. Više ne znam da li sam ga uhvatio rukom ili okrenuo nogom, ali kada sam to učinio zaledio sam se. Nije se radilo o kamenu, već o ljudskoj lobanji, koja je bila prekrivena suvim lišćem i sa malo mahovine. Licem je bila okrenuta prema zemlji – prisjetio se Ćosić trenutka zbog kojeg je, kako kaže, zauvijek izgubio volju da ulazi u šumu i traga za gljivama.

U sekundama koje su uslijedile Ćosić je ispod lišća primjetio i patike.

  •  Pomjerio sam ih, bile su pune sitnih kostiju. Čitav skelet se sada mogao gotovo jasno vidjeti. Bio je obučen u neku plavu haljinu, ali niko to sa sigurnošću ne može više reći, jer se ta tkanina u potpunosti raspala – ispričao je vidno uzbuđeni Petar.

Istočna Bosna