27
Oktobar

Hamdija Fejzić imenovan za predsjednika OO za obilježavanje 25. godišnjice genocida u Srebrenici

Published in Istočna Bosna

U prostorijama Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari održan inicijalni sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima "Sigurne zone UN-a Srebrenica" iz jula 1995. godine.

 

thumbs b c 10cb19268e62099814f649e270734a46

 

Za predsjednika Organizacionog odbora imenovan je Hamdija Fejzić, aktuelni zamjenik načelnika opštine Srebrenica, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Na današnjem sastanku izabrani su i potpredsjdnici Organizacionog odbora, kao i sekretari. Za poptredsjednike Organizacionog odbora imenovani su Ševket Hafizović, Emir Suljagić i Damir Peštalić, a za sekretare Nermin Alivuković i Mirsad Bešić.

 

Na narednom sastanku će biti izabrani predsjednici pododbora Organizacionog odbora.

 

"Obzirom da se naredne godine obilježava 25. godišnjica genocida mi moramo ranije početi raditi i pripremati. Pred nama je dosta posla, dosta aktivnosti, veliki broj ljudi i zvanica će doći. Vezani smo datumima, aktivnosti su pred nama i u ovoj godini tako da moramo početi raditi. Ozbiljno pristupamo obilježavanju 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima. Danas je na sastanku imenovan predsjednik Organizacionog odbora, potpredsjednici i sekretari", rekao je imenovani predsjednik Organizacionog odbora Hamdija Fejzić koji je ponovio raniji stav Odbora da "svi oni koji negiraju genocid nisu dobro došli u Memorijalni centar Potočari".

 

IB/AA

Last modified on nedjelja, 27 Oktobar 2019 21:55

Istočna Bosna