Print this page
21
Avgust

BRATUNAC: Izletište na lijevoj obali Drine „Rajska plaža“ privlačna i za kupače iz susjednih općina

Published in Istočna Bosna

Rajska plaža u Krasanpolju kod Bratunca, na lijevoj obali rijeke Drine, osim kupanja, posjetiocima nudi niz sadržaja za odmor i rekreaciju. Tu su tereni za tenis i male sportove, tobogane, pješčana "brda" za djecu, hlad visokih topola, skakaonice za kupače, roštiljnica, mogućnost iznajmljivanja kamp prikolica. Najveći izazov za mlade je "Adrenalin park".

 

Prisutni spasioci


Visoke temperature posljednjih dana izmamile su veliki broj kupača, najviše mladih, ali i ostalih građana srebreničke, bratunačke općine i regiona, koji uživaju u sadržajima ovog prelijepog izletišta i osvježe se u bistrim valovima plahovite Drine.

 

„Rajska plaža“ je uređena i sigurna za kupanje, jer su ovdje stalno prisutni instruktori plivanja i spasioci za razliku od mnogih „divljih“ plaža pored ove rijeke. Kada je u pitanju splavarenje i ribarenje, rijeka Drina nema alternativu.

 

Bolja ponuda


S ciljem stvaranja što boljih uvjeta za posjetioce, kojih ovdje tokom dana bude po 2.000, i privlačenje što većeg broja turista, koji će češće dolaziti i duže boraviti, na ovom lijepom izletištu povećavaju se turistički sadržaji.

 

Tradicionalna regata


Turistička organizacija iz Bratunca i ovdašnja ribarska, rafting i druga udruženja svakog ljeta ovdje organiziraju razna okupljanja i takmičenja.
Najmasovnija je „Drinska regata“ od Bajine Bašte do Bratunca, koja se održava svake godine posljednjeg vikenda u julu. Tu su i razna takmičenja u pecanju i spremanju ribljih specijaliteta na žaru i kotliću, ali i druženja i sklapanja novih poznanstava.

 

IB.com/avaz