Print this page
20
Avgust

Mlađenović: Novi most omogućiće nova radna mjesta

Published in Istočna Bosna

Zaključak u kojem Predsjedništvo BiH traži od Vijeća ministara BiH da u roku od 30 dana osigura 3 miliona KM za dovršenje graničnog prijelaza Bratunac-Ljubovija podržao je i načelnik Bratunca Nedeljko Mlađenović.

 

most bratoljub foto esrebrenica 620x400

 

„Očekujemo da će se ta odluka realizovati i da će brzo doći do izbora izvođača i početka radova jer, koliko sam upoznat, Uprava za indirektno oporezivanje BiH je privela kraju proceduru oko izbora izvođača radova i bilo je potrebno da se zaokruži kontrukcija finansiranja tog projekta“, rekao je Mlađenović.

 

On kaže da će ovaj most otvoriti nova radna mjesta i dovesti investitore, a ova lokalna zajednica nedaleko od graničnog prelaza grad i industrijsku zonu.

 

Načelnik Odjeljenja za kominukacije Uprave za indirektno oporezivanje BiH Ratko Kovačević danas je rekao Srni da ukupna vrijednost izgradnje novog graničnog prelaza Bratunac, prema projektnoj dokumentaciji, iznosi 14,5 miliona KM, pri čemu u ovom trenutku UIO ima obezbijeđenih 7,5 miliona KM, dok su dodatna 3,5 miliona KM bila predviđena u budžetu UIO za 2019. godinu.

 

On kaže da je UIO BiH došla do kraja tenderske procedure izbora najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji novog graničnog prelaza, ali da ne može donijeti završnu odluku o izboru najpovoljnijeg jer nema obezbijeđena sva sredstva.

 

www.esrebrenica.ba