Print this page
26
Juni

Scanlan: Bijeljina kao primjer razvoja privatnog sektora i društvene tolerancije

Published in Istočna Bosna

Bijeljina mi se čini kao dinamična zajednica koja je posvećena ekonomskom razvoju i privlačenju investicija, domaćih i stranih - izjavio je prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Michael Scanlan koji je u utorak prvi put boravio u službenoj posjeti Bijeljini.

 

Scanlan se sastao sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem, predsjednikom Skupštine Grada Slavišom Markovićem te potpredsjednikom Skupštine Mustafom Gradaščevićem. Također se sastao sa predstavnicima vjerskih zajednica, episkopom zvorničko-tuzlanskim Fotijem i glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina Samirom Camićem.

 

Prvi zamjenik visokog predstavnika informirao se o socioekonomskim prilikama u Bijeljini, sa posebnim naglaskom na napore koje lokalne vlasti ulažu kako bi odgovorile na svakodnevne potrebe građana, posebno u kontekstu javnih usluga i prilika za razvoj privatnog sektora koji će stvoriti nova radna mjesta.

 

- Imao sam priliku čuti o nastojanjima gradskih vlasti da njeguju okruženje pogodno za poslovanje, uključujući i kroz aktivno javno djelovanje, uspostavu poslovnih zona, te razvoj infrastrukture. Na sastancima sa gradonačelnikom, predsjednikom i potpredsjednikom Skupštine, te episkopom Fotijem i efendijom Camićem, ostao sam impresioniran koliko su posvećeni promoviranju tolerantnog okruženja, te viziji zajedničke prosperitetne budućnosti - kazao je Scanlan, saopćeno je iz OHR-a.

 

 FENA