Print this page
14
Maj

NE DOZVOLIMO DA MALA AJLA IZ ZVORNIKA OSTANE BEZ VIDA

Published in Istočna Bosna
 

Mala Ajla iz Lupa kod Zvornika ima dijagnozu Glioma n. Optici.

 

Nakon prve operacije koja je rađena u decembru 2007. u Tuzli, Ajla je izgubila vid na lijevo oko, a godinu poslije urađena je još jedna operacija u Ljubljani.U junu 2008. krenula je sa kemoterapijama, koje su trajale do februara 2010, a 2012. je u Istanbulu imala još jednu operaciju lijeve orbite. Sa operacije na operaciju, ukratko bi se mogao opisati Ajlin život, a onda 13. jula 2016. kontrolni nalaz MRI orbite, pokazuje progresiju na desnom oku na koje vidi.

 

Ajla je krajem decembra 2016. ponovo morala na kemoterapiju, koju završava godinu poslije, a novi kontrolni nalaz nalaz pokazuje da tumor nije nestao.U januaru 2018. organizovan je novi put u Tursku, a dijagnostika je urađena na klinici Medical park i situacija nije nimalo laka.Ajla sada gubi vid na desnom oku i u narednom periodu kada se skupi novac je čeka novo putovanje za Tursku, koje itekako košta, a roditelji male Ajle već su na izmaku i finansijski i na sve druge načine, jer kako djevojčici objasniti da možda više nikada neće vidjeti, kako se pomiriti sa činjenicom da je svakim danom sve teže, a život ti visi o koncu. Kako?


 


Ajla je rođena sa neurofibromatoza tip 1, rijetkom bolesti. U prevodu, tumori napadaju nervne sisteme, što se kod nje odrazilo na očne živce.

 

Uprkos tome, Ajla Lupić je hrabra i vesela djevojčica, za koju ima nade, a sve što treba je da još jednom pokažemo svoju humanost i pomognemo da se spasi još jedan život.Ne dopustimo da se Ajlino svjetlo ugasi, neka ono traje još dugo, dugo godina, jer na svijetu postoji još mnogo lijepih stvari koje Ajla tek treba vidjeti.Ukoliko želite donirati za Ajlino liječenje to možete učiniti putem naše humanitarne organizacije uplatom na žiro račun ili Paypal. 


Uplate iz BiH


Nedjmina Lupic 061 049 005

 

http://help-others.info