12
Maj

ZAJEDNIČKI IFTAR U KONJEVIĆ POLJU: U PREPUNOJ DŽAMIJI IFTARILO PREKO 150 POSTAČA - VIDEO

Published in Istočna Bosna

U džamiji u Konjević Polju proučen tewhid šehidima a povodom obilježavanja stradanja Bošnjaka Bratunca.Nakon tewhida upriličen je zajednički iftar za sve postače.Večerašnji zajednički iftar u džamiju u Konjević Polju organizovao je džemat Konjević Polje u saradnji sa svojim džematlijama.

 

page 1


Hvala Allahu napunila se naša džamija u Konjević Polju.Na iftaru je bilo oko 170 osoba, koji su došli iz svih džemata u okolini. Hvala svima koji su se odazvali, bila nam je čast ugostiti Vas.

Neka Allah ukabuli naše ibadete i primi naš post.Također džemat se zahvaljuje i svojim džematlijam koji su organizovali i uz pomoć džematskog odbora organizovali ovaj iftar.Kako nam je ef. Adnan Mujaković rekao: U planu su još koji iftar organizovati skupa sa svojim džematlijama, te istako da je ovaj vid najbolje druženje naših ljudi.Prije svega to je mjesec posta i iskrene pobožnosti, neizmjernog dobra, neograničene Božje milosti, oprosta i spasa. Ali to je i mjesec pojačane međuljudske komunikacije, pomaganja, zajedničkih iftara i druženja, tako da i ovakvi skupovi upravo služe da se ljudi upoznaju, druže i približavaju jedni drugima.


U islamskoj tradiciji oni koji nahrane postača imaju posebnu nagradu kod Boga, pa je sve više onih koji žele i učestvovati u organizaciji iftara.

 

POGLEDAJTE VIDEO KLIKOM   OVDJE

 

infosvijet.net

Last modified on nedjelja, 12 Maj 2019 07:40

Istočna Bosna