18
April

SREBRENICA: Obilježavanje 24. godišnjice genocida: Od naredne sedmice prijave za "Marš mira"

Published in Istočna Bosna

 

Pripreme za "Marš mira 2019" također su počele, a zainteresovani će se već od sljedeće sedmice moći prijaviti za učešće

 

 

U prostorijama Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari danas je održan drugi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima "Sigurne zone UN-a" iz jula 1995. godine.

 

Na dnevnom redu sastanka bili su izvještaji 12 predsjednika pododbora o aktivnostima između dvije sjednice.

 

Hamdija Fejzić, predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima "Sigurnosne zone UN-a" Srebrenica, kaže da pripreme za obilježavanje godišnjice idu prema planu.

 

- Na prvom sastanku su određeni predsjednici pododbora koji su imali zadatak da do ovog sastanka konstituišu pododbore. To su učinili, a pored toga su predložili plan rada. Što se tiče priprema, one idu bez problema. Na vrijeme smo krenuli i vjerujem da ćemo uraditi sve što treba, kao što je to bilo i prethodnih godina - rekao je Fejzić.

 

Pripreme za "Marš mira 2019" također su počele, a zainteresovani će se već od sljedeće sedmice moći prijaviti za učešće.

 

- Mi smo prošle sedmice bili na terenu, na samoj stazi. Obišli smo određene lokacije, i vidjeli koji su to prioritetni radovi. Sutra ćemo obići ostatak trase do Nezuka, da vidimo koji su to prioriteti i šta treba da radimo. Obići ćemo i trasu Marša mira koji ide iz Žepe. Cilj nam je da što više posla uradimo do ramazana, tako da bismo tad imali manje aktivnosti. Naredne sedmice ćemo objaviti brojeve telefona na našoj web stranici na koje će se moći zainteresovani prijaviti. Naravno, već sad mogu dobiti određene informacije putem web stranice. Već mi imamo zainteresovanih grupa i pojedinaca - rekao je predsjednik pododbora za "Marš mira" Munir Habibović.

 

Istočna Bosna