19
Mart

Hamdija Fejzić predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 24. godišnjice genocida

Published in Istočna Bosna

U prostorijama Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari, spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz jula 1995. godine, danas je održan prvi inicijalni sastanak Organizacionog odbora za oblježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima "SZ UN-a" Srebrebrenica iz jula 1995. godine.

 

 DSC4169


Na sastanku su izabrani predsjednik i podpredsjednici Organizacionog odbora, kao i sekretar.


Za predsjednika Organzacionog odbora imenovan je Hamdija Fejzić, a za potpredsjednike Damir ef. Peštalić i Nisvet Mujanović. Dužnost sekretara obavljat će Nermin Alivuković.


- Ponovo ćemo se sastati 26. marta kada će biti imenovani predsjednici pododbora, a oni će poslije imati zadatak da formirau svoje pododbore. S ovim današnjim sastankom krećemo u aktivnosti oko pripreme obilježavanja 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima "SZ UN-a" Srebrenica - rekao je Hamdija Fejzić, novoimenovani predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima "SZ UN-a Srebrenica" iz jula 1995. godine.

 DSC4172


Iz Organizacionog odbora su najavili izgradnju i uređenje PRESS centra kako bi se medijima olakšao rad.


Članovi Organizacinog odbora su učenjem Fatihe odali počast žrtvama genocida u Srebrenici, kao i žrtvama terorističkog napada u Novom Zelandu.

IB.com

Istočna Bosna