11
Mart

U SREBRENICI DODJELJENA PRIZNANJA ZASLUŽNIM POJEDINCIMA POVODOM DANA OPĆINE

Published in Istočna Bosna

 

U Srebrenici su danas, povodom Dana Općine, dodjeljena priznanja uspješnim sportistima i poljoprivrednicima, kao i jubilarne nagrade za uposlenike općinske administracije koji imaju više od 20 godina radnog staža.

 

srebrenica333

 

Potpredsjednik Skupštine Općine Srebrenica Dragić Glišić kaže da će biti dodjeljene nagrade i priznanja pojedincima i institucijama koji su dale doprinos razvoju lokalne zajednice te unapređenju društvenih prilika.

 

- Oni su svojim radom doprinijeli da Srebrenica izgleda bolje i svojim radom su ostavili trag u lokalnoj zajednici – ističe Glišić te podsjeća da će na svečanoj sjednici Skupštine biti dodjeljene nagrade institucijama koje su pomogle Općini Srebrenica u realizaciji infrastrukturnih projekata te zapošljavanju stanovnika Srebrenice.

 

Srebrenički poljoprivrednik Asim Bećirović već nekoliko godina dobija priznanja Općine za svoj rad.

 

- Dugo se bavim poljoprivredom i proizvodnjom mlijeka. Od svog rada školujem djecu, zadovoljan sam poizvodnjom i svojim uspjehom. Svakako dobro dođe priznanje Općine i to je za mene podstrek za veći angažman poljoprivrede u koju vjerujem – rekao je Feni Bećirović.Dragan Rebrinović, uposlenik općinske administracije već 20 godina, danas je također dobio priznanje.

 

- Dvadvadeset tri godine radim u organima uprave Općine Srebrenica. Imam dva sina koji su fakultetski obrazovani, nažalost nisu zaposleni. Dio novčanih sredstava od nagrade ću dodjeliti djeci koja su oboljela – kazao je Rebrinović.

 

Svečana sjednica je danas u 12 sati u Kulturnom centru Srebrenica, a zlatna plaketa Općine Srebrenica bit će dodjeljena Vijeću ministara BiH, piše Fena.

Istočna Bosna