Print this page
12
Februar

Goražde: Snijeg praćen jakim vjetrom zameo puteve u MZ Orahovice

Published in Istočna Bosna

Obzirom da u ovom dijelu grada živi pretežno starije stanovništvo, po riječima Mutapčića, bitno je da ambulanta nije prekinula s radom

Najudaljeniju goraždansku mjesnu zajednicu Orahovice jučer u popodnevnim satima zadesilo je nevrijeme tokom kojeg je za samo pola sata palo novih 20 cm snijega – potvrdio je Feni Adem Mutapčić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice (MZ).

Naveo je da su nove količine snijega zamele puteve i dovele do prekida u snabdijevanju električnom energijom

„Snijeg je praćen jakim vjetrovima i do večernjih sati palo je između 25 i 30 cm snijega. Najveći problem je napravio jak vjetar stvarajući smetove veće od 1,50 metara. Jutros smo angažirali mašine da bi prokrčili put iz pravca Prače te od Orahovica do Brzače što nam je prioritet, jer danas se tu treba obaviti dženaza. Nastavljamo s čišćenjem dionice Orahovice – Zorovići, a onda i ostale puteve“ – kazao je Mutapčić.

Obzirom da u ovom dijelu grada živi pretežno starije stanovništvo, po riječima Mutapčića, bitno je da ambulanta nije prekinula s radom.

„Ambulanta radi i u tom smislu nema problema. Trenutno imamo struje. Mi smo navikli na ovakve zime koje su na podrčju Orahovica jake i hladne, uz velike vjetrove i snijegove, ali uspijevamo nekako funkcionirati. Bitno nam je da su prohodni putevi koji od sela vode do glavnog puta, i dalje prema Goraždu ili Sarajevu“ – kazao je predsjednik Savjeta MZ Orahovice.