Print this page
31
Decembar

U Srebrenici skromno i bez dočeka na otvorenom

Published in Istočna Bosna

Zbog uštede budžetskih sredstava, Općina Srebrenica prvi put nakon nekoliko godina večeras nije organizirala doček Nove godine na otvorenom

S prvim mrakom okićene srebreničke ulice ostale su puste. Nakon što su kupili i posljednje potrepštine, građani su se pripremali za odlazak na doček Nove godine, a oni koji su se odlučili za topli dom ostali su u kućama da sa svojim najmilijim, komšijama i prijateljima dočekaju najluđu noć.

s114

Zbog uštede budžetskih sredstava, Općina Srebrenica prvi put nakon nekoliko godina večeras nije organizirala doček Nove godine na otvorenom.

Oni koji su željeli Novu godinu dočekati u restoranima, nisu imali veliki izbor. Od desetak restorana u gradu organizirani doček upriličen je samo u dva restorana i tri kafića, koliko ih ima u gradu.

Najveselije je u restoranu Kulturnog centra, gdje su se okupili Srebreničani i dijaspora.

Dijasporci su došli iz Austrije, Njemačke, Holandije, Belgije i drugih evropskih zemalja te su danas u popodnevnim satima kod Lovačkog doma, iznad samog grada, organizirali "čajanku", družili se, pjevali i igrali, a veselje je preneseno u restoran u centru grada i trajat će do ranih jutarnjih sati.

s111s115s116s112117

AVAZ