Print this page
23
Decembar

Žene Srebrenice: Za nas je Ashdown bio i ostao “drugi drug Tito”

Published in Istočna Bosna

"Znao je šta je bol i tuga, uvijek donoseći pravične odluke na koje je imao pravo"

ashdown srebrenica

Članice Udruženja građana “Žene Srebrenice” uputile su danas saučešće porodici i prijateljima bivšeg visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Paddyja Ashdowna koji je jučer preminuo, javlja Fena.

 

U saopćenju su napomenule da ih je njegova smrt veoma iznenadila, nazivajući Ashdowna velikim prijateljem koji je bio uz njih i suosjećao s porodicama žrtava genocida zbog čega ga nikada neće zaboraviti.

– Zvali smo ga drugi drug Tito, što je bio i ostao. Znao je šta je bol i tuga, uvijek donoseći pravične odluke na koje je imao pravo, koristeći ovlasti koje je imao na raspolaganju i na taj način pomažući da se bar olakša bol preživjelim porodicama srebreničkog genocida – saopćeno je iz Udruženja “Žene Srebrenice”.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
Ed Llewellyn
@EdLlewellynFCO
 
 

1/2 23 years today since the massacre at Srebrenica. In 2005 I was working for Paddy Ashdown in Bosnia. We made many visits to Srebrenica - including this one, on the 10th anniversary in 2005, where over 500 newly identified victims were laid to rest.

 
22 people are talking about this
 

Ovu fotografiju na Twitteru je 11. jula ove godine objavio Ed Lleweyn, koji je 2005. godine radio sa Ashdownom u Bosni i Hercegovini. Fotografija datira upravo iz 2005. godine, kad je Ashdown prisustvovao obilježavanju 10. godišnjice genocida u Srebrenici.

Last modified on nedjelja, 23 Decembar 2018 22:23