Print this page
03
Novembar

Ministar Ramić u Cerskoj: Otvoren obnovljeni lokalni put

Published in Istočna Bosna

Danas je u povratničkom naselju Cerska, općina Vlasenica, otvorena novoobnovljena dionica lokalnog puta.

IMG 0023 650x250

Put je u prisustvu predstavnika povratničke zajednice u Cerskoj i predstavnika povratnika u institucijama otvorio federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.

 

Riječ je o projektu, koji je finansiran sredstvima Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, a značajan finansijski doprinos dali su svojim učešćem i sami povratnici.

 

U toku ovoga mandata Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, ukupna dužina saniranog puta iznosi oko 3 kilometra.

 

“Mi kontinuirano ulažemo u obnovu saobraćajne komunikacije u povratničkim naseljima, koja je dugo bila zapuštena, što zbog njihove ruralne pozicije, što zbog nebrige pa čak i diskriminacije pokazuju nažalost mnogi predstavnici institucija prema povratnicima. Posebno je značajno kada su povratnici spremni da finansijski učestvuju u projektu, jer time pokazuju egzistencijalni interes za njegovo korištenje i ozbilnost u pristupu. Jačanje saobraćajne povezanosti povratničkih naselja sigurno doprinosi njihovoj integraciji u širu društvenu zajednicu, te pozitivno utječe na ekonomiju i druge životne potrebe”, kazao je ministar Ramić.

 

Predsjednik Mjesne zajednice Cerska i odbornik u Skupštini opštine Vlasenice Ševko Gobeljić izrazio je u ime povratničke zajednice u ovom kraju zahvalnost prema Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica i ministru Edinu Ramiću.

 

“Ovo Ministarstvo pokazuje visok stepen brige o povratnicima u Cerskoj i Vlasenici sa konstantnim radom i provođenjem projekata od značaja za svakodnevni život. Jačanjem putnih veza jačaju se i veze među ljudima, integrisanost često odsječenih povratničkih zajednica. Naš cilj kao predstavnika povratnika u lokalnoj zajednici jeste nastavak trenda pozitivne saradnje sa Ministarstvom”, kazao je Gobeljić.

IB.com